f Carabina Zastava M70 Standard
Carabina Zastava M70 Standard

Carabina Zastava M70 Standard

    Modelul M70 Standard este una din armele produse de Zastava Arms, care a castigat o buna recunoastere la nivel international, bazata pe rezultatele si performantele obtinute la vanatoare, in cele mai diverse conditii de tern si de vreme.
m70_400
    Designul modern si forma pe ansamblu permit o manuire usoara a armei, iar acuratetea si rezistenta, testate si verificate de-a lungul timpului in conditii reale de teren, la vanatoare, au dus la aprecierea cu plus a ei. Varietatea larga de calibre incepand de la.22 – 250 Rem., la 7x57,.30-06 Sprg. si pana la 9,3x62, permite folosirea carabinei pentru un evantai larg de specii de vanat. Posibilitatea alegerii tipului de pat, alaturi de recunoscuta siguranta si fiabilitate a sistemului de inchidere Mauser, constiuie avantaje ce trebuie luate in considerare in aprecierea modelului M70 Standard. Toate acestea il recomanda drept o alegere corecta in clasa sa, pe segmentul corespunzator de piata, atat in ceea ce priveste raportul pret/calitate, cat si din punct de vedere al calitatii, versatilitatii, increderii si durabilitatii.
m703_400
    Echipata cu sistemul original de inchidere Mauser, carabina ofera o siguranta sporita in folosire, asigurata odata in plus de sistemul de blocare tip parghie. Pozitia „foc” este marcata printr-un punct rosu, vizibil, ce apare dupa impingerea piedicii spre inainte. teava este confectionata din otel prin forjare la rece, procedeu ce garanteaza o precizie ridicata si acuratete constanta a tragerilor, conferind in acelasi timp si o durabilitate crescuta in timp. Finisarea exterioara standard a tevii prin brunare, asigura cresterea rezistentei la agenti corozivi si imbunatateste camuflajul.

    Patul armei este confectionat din lemn de nuc selectionat, de calitate superioara. Poate fi ales unul dintre cele doua tipuri de pat, Pig Back sau Monte Carlo. Lemnul este uleiat pentru sporirea rezistentei si polisat pentru a conferi un aspect estetic atragator. Carabina vine echipata cu prinderi metalice pentru curea. Pad-ul montat pe talpa patului este confectionat din cauciuc cu proprietati speciale pentru absorbtia socului reculului. Arma are o greutate de 3,6 kg.
m704_400
    Receiver-ul armei este prevazut cu patru orificii cu filet, protejate cu suruburi, pentru montarea bazelor pentru dispozitive optice de ochire. Carabina este prevazuta cu dispozitive de ochire din metal, inaltatorul deschis iar catarea cu protectie.

    M 70 Standard este echipata cu un singur tragaci simplu sau cu accelerator DAT. Optional, la comanda, se poate echipa si cu doua tragace. Acceleratorul permite cresterea finetii si rapiditatii la targere, prin sensibilzarea tragaciului si reducerea efortului de apasare pe acesta la darea focului.