f Blaser F3

Blaser F3

    Siguranta in folosire armei a fost dintotdeauna unul dintre obiectivele primordiale ale celor de la Blaser. Tratamentul termic controlat folosit la durificarea partilor mecanismului armei au permis obtinerea unoe materiale rezistente si durabile. De asemena Modelul F3 a fost conceput pentru a permite folosirea alicelor din otel si a incarcaturilor magnum cu alice din otel.

    Ideea care a stat la baza aparitiei modelului F3 de la Blaser, a fost aceea de a transforma intuitia tragatorului, intr-un foc reusit. Pornind de la precizia si simpliatea epolarii si pana la declansarea tragaciului, toate etapele designului si fabricatiei au inclus cele mai noi cunostinte in materie de conceptie si tehnologie. De altfel, dupa spusele celor ce o fabrica, Blaser F3 a fost conceputa pentru a fi un succes.
blaser3_400
    Tragaciul unic are o cursa scurta, este extrem de rapid si ergonomic pozitionat pentru a fi actionat cu intreaga forta a degetului. Butonul pentru alegerea tevii se afla in fata tragaciului, la indemana, si poate fi actionat fara a necesita mutarea privirii de pe tinta.

    Pentru a asigura o mai buna grupare a focului la o viteza optima a incarcaturii la iesirea din teava, unghiul conului de fortare a fost redus sustantial. Acest fapt contribuie in acelasi timp la reducerea considerabila a socului si previne aparitia presiunilor periculoase in interiorul tevii. socurile interschimbabile disponibile permit ajustarea caracteristicilor focului pentru a raspunde celor mai variate cerinte din teren, pentru vanatoare sau pentru tirul in poligon.

  blaser2_400  Sistemul de armare pentru al doi-lea foc – IBS, Inertial Block System, patentat de Blaser, este sigur si previne declansarea fara intentie a celui de-al doilea foc.

    Echilibrarea armei dupa stilul de tragere, preferinta si conformatia biometrica personala, este posibila gratie sistemului combinat de balansare aflat in patul si antepatul armei. Pentru balansarea patului sistemul este compus dintr-o tija cu filet pe care se pot monta si pozitiona doua greutati ce vor schimba greutatea patului. Pentru antepat se pot folosi lamele de greutati diferite ce modifica greutatea partii anterioare a armei. Astfel echilibrul pe ansamblu al armei se poate ajusta pentru a raspunde cerintelor individuale ale tragatorului.

    Blase F3 se remarca prin varietatea modelelor disponibile atat pentru vanatoare cat si pentru tirul de performanta, de la cele simple la cele cu gravuri artistice de mare rafinament. Inovatia, alaturi de atentia la detalii si creativitatea, sunt elementele care definesc, fara a gresi, conceptul armelor Blaser F3, si constituie garantia succesului pusa in mainile vanatorilor.
    Spre deosebire de majoritatea armelor, ejectoarele modelului F3 sunt activate doar in momentul darii focului si nu la inchiderea armei. Acest fapt permite o incarcare si inchidere fara efort a armei si concentrarea totala a atentiei asupra tintei. De asemena, arcurile ejectoarelor sunt depresate atunci cand punem arma la pastrare, prevenind aparitia fenomenului de “oboseala” a metalului arcurilor si prelungind astfel substantial durata de viata a armei.
blaser4_400