f Baikal MP27M

Baikal MP27M

    Armele de vanatoare Baikal beneficiaza de cei 40 de ani de experienta perfectata de fabricatie, perioada in care cele peste doua milioane de arme produse, au capatat si o bogata traditie si recunoastere in rindul vanatorilor, gratie calitatilor si increderii in folosire dovedite de-a lungul timpului.

    Demne de incredere, bine echilibrate si cu un design simplu, ce permite o manuire sigura, modelele bock, pornind de la MP 27 M si pana la MP 27 EIC au dovedit stabilitate si acuratete la tragerile repetate, inscriindu-se pe linia performantelor armelor aflate intr-o categorie superioara de pret.
bai4_400
    Patul armei este confectionat din lemn de nuc sau de fag, de inalta calitate, cu fibra liniara simpla dar rezistenta. Finisarea este realizata prin slefuire si acoperire cu ulei. Pentru intretinere trebuie folosit numai ulei special pentru lemn. Uleiul pentru mecanisme poate afecta structura lemnului, deteriorand-o. Antepatul si zona semipistoletului au gravate caneluri fine pentru a asigura o priza imbunatatita chiar si atunci cand suprafata este umeda sau uda. Talpa patului este prevazuta cu un amortizor cu ventilatie, tip ”fagure”. Pad-ul poate absoarbi pana la 30-35% din socul reculului, chiar si la incarcaturi mari. Linia generala a patului permite o manuire/epolare simpla, cu mentiunea ca trebuie avut grija ca dimensiunile patului sa fie in concordanta cu dimensiunile biometrice ale tragatorului. Un element in plus este si faptul ca arma este prevazuta din fabricatie cu prinderi pentru curea de transport.

bai    Tevile sunt confectionate din otel de inalta calitate si sunt cromate pe interior pentru a spori rezistenta la coroziune. sina superioara este ventilata, fapt ce contribuie la reducerea greutatii pe total a armei si este prevazuta cu catare metalica deschisa la culoare, cu vizibilitate sporita prin contrast cu linia neagra a sinei.
    Mecanismul de inchidere este simplu si sigur, iar piedica are un dispozitiv aditional de blocare, pentru o siguranta sporita. Piedica se activeaza automat, la deschiderea armei, iar pentru darea focului piedica se impinge in fata, pozitia „FOC” fiind semnalata printr-un punct rosu.

    Linia bock MP 27 M este disponibil intr-o varietate de configurari, in calibrul 12, 16 si 20, cu sau fara ejectoare, cu unul sau doua tragace, camera cartusului de 76 mm si cu socuri fixe sau interschimbabile-interioare. Greutatea armei este de 3,6 kg, la calibrul 12 si scade pana la 3,2 kg la calibrul 20.

    Chiar daca la capitolul finisari de detaliu si aspect estetic este inca loc pentru imbunatatire, testele si mai ales experienta dovedita in teren, au demonstrat calitatea si anduranta componentelor si a armei pe total. Astfel, linia Baikal MP 27 M a capatat o binemeritata reputatie in randul vanatorilor, castigand prin calitatile sale, rezistenta, acuratete, fiabilitate, toate la o folosire indelungata si in cele mai variate si dificile conditii de vreme si de teren. Simplitatea si durabilitatea, alaturi de un design ce permite o manuire usoara, au fost caracteristici forte care au inclinat balanta aprecierii pe ansamblu spre plus, recomandand acest model drept o alegere cat se poate de corecta in segmentul corespunzator de piata, in ceea ce priveste raportul pret - calitate, siguranta, incredere, rezistenta si durabilitate.

    Modelul decorativ gravat pe cutia mecanismelor este simplu iar gradul de finisare al armei in general corespunde categoriei de pret in care aceasta este pozitionata. Cand este noua, inchiderea/deschiderea armei este putin greoaie, piesele si bascula fiind foarte stranse, fapt ce se remediaza insa dupa ce arma capata un pic de „rodaj”.bai3_400_01