f Fonduri vanatoare Ramnicu Sarat
Fonduri vanatoare Ramnicu Sarat

AVPS „Caprioara Ramnicului - Buzau"

Fonduri vanatoare Ramnicu Sarat reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Fonduri vanatoare Ramnicu Sarat: AVPS „Caprioara Ramnicului - Buzau".

Servicii

    Cateva animale/pasari existente in fondul de vanatoare si perioadele de vanat.


    Fazanul

Originar din fauna Asiei, fazanul a fost adus in Europa de greci si romani. Mai multe subspecii eliberate in terenurile de vanatoare s-au incrucisat si a rezultat fazanul ce s-a adaptat conditiilor de viata din Romania.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 octombrie si 28 februarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este "la goana", unde gonasii sunt desi si bataile scurte. O alta metoda este vanatoarea cu caini, "la sarite", care poate oferi prin frumusetea ei clipe de neuitat.

 
    Gaita

Este usor de recunoscut, ca aspect, culoarea generala fiind cenusie-roscata pe spate si pe piept, poate putin mai inchisa pe spate, coada rotunjita de culoare neagra.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 octombrie si 28 februarie.

 
    Gasca de vara

Speciile de gaste din fauna Romaniei sunt specii sedentare, oaspeti de vara sau oaspeti de iarna. Balti, lacuri si rauri sunt biotopul lor natural, unde in functie de specie se pot concentra pana la zeci de mii de exemplare.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 septembrie si 31 ianuarie.
Metodele de vanatoare sunt diferite si specifice locului. Cele mai folosite sunt pentru gaste panda pe balta, cand gastele pleaca sau se intorc de la camp, panda pe camp pe directia locului de hranire, atunci cand se stie partea in care se deplaseaza gastele la culturile agricole si panda pe lan atunci cand se stiu locurile de hranire si sunt posibilitati de adapost.

 
    Gugustiucul

Este o specie devenita sedentara in Romania, asemanatoare ca aspect cu turturica, dar de dimensiuni putin mai mari decat aceasta. Este o specie interesanta pentru vanatoare, dar cu un zbor mai lent decat turturica, favorabil exersarii tirului la inceput de sezon.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 august si 15 februarie.
Metoda cea mai des folosita este panda la locurile de hranire sau de baut apa.

    Potarnichea

Reducerea substantiala a folosirii substantelor chimice in agricultura si reaparitia haturilor si tufarisurilor, ca urmare a procesului de restituire a proprietatilor, a recreat conditiile de refacere a populatiei de potarnichi.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 septembrie si 31 decembrie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este "la sarite" cu caini.

 
    Prepelita

Prepelita ofera placerea primelor vanatori ale sezonului.
Perioada de vanatoare este intre 15 august si 31 decembrie.
Vanatoarea cea mai frumoasa si cu cele mai bune rezultate este cea cu caine pontator.

    Capriorul

Disparut candva din padurile de ses si coline, capriorul, cu un potential mai ridicat de inmultire comparativ cu cerbul, se intalneste in Romania din padurile de munte ale Carpatilor pana in luncile raurilor interioare si lunca Dunarii.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 mai si 15 octombrie pentru masculi si intre 1 septembrie si 15 februarie pentru femela.
Metodele de vanatoare cele mai frecvente sunt: la panda, la dibuit, sau la chematoare in perioada de rut. Apropiatul se poate face si din caruta, acolo unde conditiile o permit.


    Mistretul

Vanat rezistent si tenace, acest cavaler in platosa al padurii, poate oferi clipe de vanatoare deosebite si emotii de neuitat.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre
1 august si 15 februarie.
Metodele de vanatoare cele mai folosite sunt goana si panda, iar in perioada in care solul este acoperit cu zapada, dibuitul. De multe ori, alaturi de bataiasi participa si caini manatori, ce dau si mai mult farmec vanatorii la mistret.
 
    
    Iepurele comun

Atat padurea cat si spatiul agricol sunt ocupate de iepure. Cu cat mozaicitatea peisajului este mai mare, nivelul zapezii si durata iernii mai mici, cu atat are conditii mai bune de dezvoltare si inmultire.
Iepurele se poate vana in perioada 1 noiembrie - 31 ianuarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este goana. Din punct de vedere numeric, iepurele se situeaza pe primul loc in recolta de mamifere de interes vanatoresc.

 
    Nevastuica

Asemanatoare, pana la identificare cu hermelina, dar mai mica (0,050-0,150 kg) si fara negru in varful cozii. Nu devine, intotdeauna, alba integral in perioada de iarna.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 septembrie si 31 martie.
Activeaza mai mult ziua decat noaptea. Asadar, nevastuica este un animal cu activitate preponderent diurna. Se vaneaza, absolut intamplator.

 
    Hermelina

Este un mustelid mic (0,1 - 0,3 kg), foarte agil, de culoare roscata-cafenie in timpul verii si alba iarna. Specific este varful cozii negru, atat vara cat si iarna.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 septembrie si 31 martie.
Se vaneaza, intamplator.