f
Fonduri vanatoare Pitesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Fonduri vanatoare Pitesti: Vanatoare Pitesti.
Activeaza pe 15 fonduri cinegetice 14 Retevoiesti, 24 Mazgana , 28 Darmanesti , 29 Trivale , 31 Cotmeana , 32 Rajletu, 33 D.Bradului , 34 Mares, 39 Brosteni , 40 Suseni , 41 Balaceanca , 42 Vlascuta ,43 Serboieni , 44 Furduiesti , 50 Malu.
Fondurile de vanatoare sunt organizatii non-profit care au ca scop gestionarea si conservarea speciilor de animale salbatice din anumite zone geografice, pentru a le proteja si a le asigura un habitat adecvat. Acestea sunt formate din vanatori voluntari si se bazeaza pe contributiile acestora, precum si pe sponsorizari si donatii din partea altor persoane sau institutii.
Fondurile de vanatoare gestioneaza terenurile unde se desfasoara vanatoarea si organizeaza activitati de conservare a animalelor si a mediului in care acestea traiesc. De asemenea, acestea ofera informatii si sfaturi pentru vanatori, si promoveaza vanatoarea responsabila si respectarea regulilor privind vanatoarea.
In Romania, vanatoarea este permisa pentru o serie de pasari si animale salbatice, dar este reglementata prin lege.
Vanatorii care doresc sa faca vanatoare trebuie sa detina o autorizatie speciala, care se elibereaza de catre autoritatile locale sau de catre Ministerul Mediului.
Autorizatia este valabila pentru o perioada specifica de timp si poate fi valabila doar pentru anumite specii de animale sau pentru anumite zone geografice. In plus, vanatorii trebuie sa respecte anumite reguli privind vanatoarea, cum ar fi limitarea numarului de animale impuscate, utilizarea unor tipuri specifice de arme si munitie, si respectarea perioadelor de vanatoare stabilite de lege.
Vanatoarea poate fi facuta atat de persoane fizice, cat si de companii specializate, care ofera servicii de vanatoare cu plata.
Vulpea
Vulpea este un animal care se adapteaza foarte usor in orice conditii. Vulpea are nevoie de un sol bun pentru a-si putea construi vizuina, prefera zonele impadurite si fara apa freatica aproape de suprafata pamantului.
Perioada de vanatoare este tot anul.
Vanatoarea vulpii se face la vizuina, la nada sau cu chematoarea.
Capriorul
Disparut candva din padurile de ses si coline, capriorul, cu un potential mai ridicat de inmultire comparativ cu cerbul, se intalneste in Romania din padurile de munte ale Carpatilor pana in luncile raurilor interioare si lunca Dunarii.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 mai si 15 octombrie pentru masculi si intre 1 septembrie si 15 februarie pentru femela.
Metodele de vanatoare cele mai frecvente sunt: la panda, la dibuit, sau la chematoare in perioada de rut. Apropiatul se poate face si din caruta, acolo unde conditiile o permit.
Mistretul
Vanat rezistent si tenace, acest cavaler in platosa al padurii, poate oferi clipe de vanatoare deosebite si emotii de neuitat.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre
1 august si 15 februarie.
Metodele de vanatoare cele mai folosite sunt goana si panda, iar in perioada in care solul este acoperit cu zapada, dibuitul. De multe ori, alaturi de bataiasi participa si caini manatori, ce dau si mai mult farmec vanatorii la mistret.
Iepurele comun
Atat padurea cat si spatiul agricol sunt ocupate de iepure. Cu cat mozaicitatea peisajului este mai mare, nivelul zapezii si durata iernii mai mici, cu atat are conditii mai bune de dezvoltare si inmultire.
Iepurele se poate vana in perioada 1 noiembrie - 31 ianuarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este goana. Din punct de vedere numeric, iepurele se situeaza pe primul loc in recolta de mamifere de interes vanatoresc.
Prepelita
Prepelita ofera placerea primelor vanatori ale sezonului.
Perioada de vanatoare este intre 15 august si 31 decembrie.
Vanatoarea cea mai frumoasa si cu cele mai bune rezultate este cea cu caine pontator.
Rata mare
Speciile de rate din fauna Romaniei sunt specii sedentare, oaspeti de vara sau oaspeti de iarna. Balti, lacuri si rauri sunt biotopul lor natural, unde in functie de specie se pot concentra pana la zeci de mii de exemplare.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 septembrie si 31 ianuarie.
Metodele de vanatoare sunt diferite si specifice locului. Pentru rate, apropiatul cu caine aportor, acolo unde terenul permite deplasarea pe apa, pe mal sau din barca si panda la locurile de pasaj sunt metodele cele mai folosite.
Sitarul de padure
Pasare migratoare de pasaj, sitarul prefera padurile tinere cu sol umed sau reavan, zavoaiele sau tufarisurile cu o stare de umiditate a solului care sa ii permita cautarea hranei.
Perioada de vanatoare este intre 1 septembrie si 28 februarie.
Metodele de vanatoare folosite sunt panda de seara, "la sarite" si goana.
Stancuta
Este specie sedentara, dar si oaspete de iarna, comportandu-se frecvent si ca specie eratica. Are dimensiuni mai reduse decat celelalte ciori prezentate.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 iulie si 15 februarie.
Metodele de vanatoare sunt panda, apropiatul, vanarea cu chematori si atrape.