f Fonduri vanatoare Oradea
Fonduri vanatoare Oradea

Forest Hunt Romania

Fonduri vanatoare Oradea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Fonduri vanatoare Oradea: Forest Hunt Romania.

    Asociatia Vânatorilor si Pescarilor sportivi “FOREST HUNT”- ROMÂNIA a fost infiintata in anul 2009, licentiata de MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR BUCURESTI sub nr. 179, avand ca obiect de activitate gestionarea durabila a fondului de vinatoare nr. 21 Paleu, pe o suprafata constituita din 12.330 ha, formata din (campie, dealuri - 6000 ha, paduri, livezi-6330 ha)
    Activitatea Asociatiei consta in organizarea actiunilor de vanatoare si pescuit sportiv
    Fondul cinegetic nr. 21 Paleu dispune de o fauna salbatica diversificata printre care enumeram urmatoarele specii, unde in decursul anilor sau recoltat exemplare medaliabile si trofee capitale: mistret, cerb, caprior. De asemenea fondul este recunoscut pentru arealul conferit de un biotop divers cu vai stufarisuri, livezi si paduri in care se gasesc fazani, iepuri, potirnichi, prepelite, rate si giste salbatice. Fondul de vânatoare este traversat la partea de Est de principalului rau Crisul Repede precum si de barajul de acumulare pe un luciu de apa de 65 ha. De asemenea intalnim si alte specii precum sitarul de padure, pisica salbatica, jder de copac, bursuc, iar in partea S-V intilnim lupul.

Servicii

    Cateva din animale/pasari gasite in fondul de vanatoare si perioadele de vanatoare

    Fazanul

Originar din fauna Asiei, fazanul a fost adus in Europa de greci si romani. Mai multe subspecii eliberate in terenurile de vanatoare s-au incrucisat si a rezultat fazanul ce s-a adaptat conditiilor de viata din Romania.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 octombrie si 28 februarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este "la goana", unde gonasii sunt desi si bataile scurte. O alta metoda este vanatoarea cu caini, "la sarite", care poate oferi prin frumusetea ei clipe de neuitat.

 
    Gaita

Este usor de recunoscut, ca aspect, culoarea generala fiind cenusie-roscata pe spate si pe piept, poate putin mai inchisa pe spate, coada rotunjita de culoare neagra.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 octombrie si 28 februarie.

 
    Gasca de vara

Speciile de gaste din fauna Romaniei sunt specii sedentare, oaspeti de vara sau oaspeti de iarna. Balti, lacuri si rauri sunt biotopul lor natural, unde in functie de specie se pot concentra pana la zeci de mii de exemplare.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 septembrie si 31 ianuarie.
Metodele de vanatoare sunt diferite si specifice locului. Cele mai folosite sunt pentru gaste panda pe balta, cand gastele pleaca sau se intorc de la camp, panda pe camp pe directia locului de hranire, atunci cand se stie partea in care se deplaseaza gastele la culturile agricole si panda pe lan atunci cand se stiu locurile de hranire si sunt posibilitati de adapost.

 
    Potarnichea

Reducerea substantiala a folosirii substantelor chimice in agricultura si reaparitia haturilor si tufarisurilor, ca urmare a procesului de restituire a proprietatilor, a recreat conditiile de refacere a populatiei de potarnichi.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 septembrie si 31 decembrie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este "la sarite" cu caini.

 
    Prepelita

Prepelita ofera placerea primelor vanatori ale sezonului.
Perioada de vanatoare este intre 15 august si 31 decembrie.
Vanatoarea cea mai frumoasa si cu cele mai bune rezultate este cea cu caine pontator.

    Capriorul

Disparut candva din padurile de ses si coline, capriorul, cu un potential mai ridicat de inmultire comparativ cu cerbul, se intalneste in Romania din padurile de munte ale Carpatilor pana in luncile raurilor interioare si lunca Dunarii.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 mai si 15 octombrie pentru masculi si intre 1 septembrie si 15 februarie pentru femela.
Metodele de vanatoare cele mai frecvente sunt: la panda, la dibuit, sau la chematoare in perioada de rut. Apropiatul se poate face si din caruta, acolo unde conditiile o permit.


    Mistretul

Vanat rezistent si tenace, acest cavaler in platosa al padurii, poate oferi clipe de vanatoare deosebite si emotii de neuitat.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre
1 august si 15 februarie.
Metodele de vanatoare cele mai folosite sunt goana si panda, iar in perioada in care solul este acoperit cu zapada, dibuitul. De multe ori, alaturi de bataiasi participa si caini manatori, ce dau si mai mult farmec vanatorii la mistret.
 
    
    Iepurele comun

Atat padurea cat si spatiul agricol sunt ocupate de iepure. Cu cat mozaicitatea peisajului este mai mare, nivelul zapezii si durata iernii mai mici, cu atat are conditii mai bune de dezvoltare si inmultire.
Iepurele se poate vana in perioada 1 noiembrie - 31 ianuarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este goana. Din punct de vedere numeric, iepurele se situeaza pe primul loc in recolta de mamifere de interes vanatoresc.

Galerie foto