f Fonduri vanatoare Buzau
Fonduri vanatoare Buzau

AJVPS Buzau

Fonduri vanatoare Buzau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Fonduri vanatoare Buzau: AJVPS Buzau.

    Organizam programe de vanatoare unde principalele specii de vanat sunt:urs brun, cerb capatin, mistret, caprior. Prin programele noastre puteti sa vanati si lup sau ras.
    Am avut si avem in continuare rezultate foarte bune in campaniile de primavara, cand organizam programe mai ales pentru vanarea cocosului de munte si al ursului brun.
    Activitatea noastra principala consta in organizarea programelor de vanatoare; totodata punem la dispozitia clientilor nostrii o gama variata de articole vanatoresti.

Servicii

    Cateva animale/pasari existente in fondul de vanatoare si perioadele de vanat.

    Cerbul lopatar

In Romania cerbul lopatar reface drumul spre renaturalizare si adaptare la ecosistemul natural complex, capatand vigoarea si forta necesara supravietuirii.
Perioada de vanatoare pentru masculi - selectie este cuprinsa intre 1 septembrie si 15 decembrie, pentru masculi - trofeu intre 10 octombrie si 1 decembrie iar pentru femele si vitei intre 1 septembrie si 15 februarie.
Vanatoarea cerbului lopatar se face la panda la locurile de boncanit, prin apropiat in locurile frecventate, la goana sau prin apropiere din caruta.


    Capriorul

Disparut candva din padurile de ses si coline, capriorul, cu un potential mai ridicat de inmultire comparativ cu cerbul, se intalneste in Romania din padurile de munte ale Carpatilor pana in luncile raurilor interioare si lunca Dunarii.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 mai si 15 octombrie pentru masculi si intre 1 septembrie si 15 februarie pentru femela.
Metodele de vanatoare cele mai frecvente sunt: la panda, la dibuit, sau la chematoare in perioada de rut. Apropiatul se poate face si din caruta, acolo unde conditiile o permit.


    Becatina comuna


Este cea mai comuna si mai frecvent intalnita dintre becatine, fiind considerata, ca si celelalte becatine, specie de pasaj prin tara noastra.
Becatina comuna se poate vana in perioada 1 septembrie - 28 februarie.
Metoda clasica de vanatoare este la sarite, preferabil cu caine pontator.


    Fazanul

Originar din fauna Asiei, fazanul a fost adus in Europa de greci si romani. Mai multe subspecii eliberate in terenurile de vanatoare s-au incrucisat si a rezultat fazanul ce s-a adaptat conditiilor de viata din Romania.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 octombrie si 28 februarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este "la goana", unde gonasii sunt desi si bataile scurte. O alta metoda este vanatoarea cu caini, "la sarite", care poate oferi prin frumusetea ei clipe de neuitat.

    Lisita

Este pasare migratoare, care soseste in februarie-martie si pleaca in octombrie-noiembrie. Multe exemplare se comporta insa ca specii sedentare sau eratice.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 septembrie si 31 ianuarie.
Vanarea se face la paza de seara si de dimineata, in imediata apropiere a baltilor. De asemenea, se practica si vanatoarea la goana in stufuri mai rare si nu prea intinse.


    Mistretul

Vanat rezistent si tenace, acest cavaler in platosa al padurii, poate oferi clipe de vanatoare deosebite si emotii de neuitat.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre
1 august si 15 februarie.
Metodele de vanatoare cele mai folosite sunt goana si panda, iar in perioada in care solul este acoperit cu zapada, dibuitul. De multe ori, alaturi de bataiasi participa si caini manatori, ce dau si mai mult farmec vanatorii la mistret.
 
    
    Porumbelul gulerat

La noi in tara este o pasare mai putin vanata, spre deosebire de unele tari europene unde deschiderea sezonului declanseaza o adevarata exuberanta.
Pasare migratoare, la noi in tara fiind oaspete de vara, sosind inca de pe la sfarsitul lui februarie, grosul speciei sosind pe la jumatatea lunii martie.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 august si 28 februarie.
Metodele de vanatoare sunt: panda la locurile de trecere inspre zonele de hrana sau dormit, apoi ademenirea masculului cu fluieratoarea.

 
    Potarnichea

Reducerea substantiala a folosirii substantelor chimice in agricultura si reaparitia haturilor si tufarisurilor, ca urmare a procesului de restituire a proprietatilor, a recreat conditiile de refacere a populatiei de potarnichi.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 septembrie si 31 decembrie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este "la sarite" cu caini.

 
    Prepelita

Prepelita ofera placerea primelor vanatori ale sezonului.
Perioada de vanatoare este intre 15 august si 31 decembrie.
Vanatoarea cea mai frumoasa si cu cele mai bune rezultate este cea cu caine pontator.

    Iepurele comun

Atat padurea cat si spatiul agricol sunt ocupate de iepure. Cu cat mozaicitatea peisajului este mai mare, nivelul zapezii si durata iernii mai mici, cu atat are conditii mai bune de dezvoltare si inmultire.
Iepurele se poate vana in perioada 1 noiembrie - 31 ianuarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este goana. Din punct de vedere numeric, iepurele se situeaza pe primul loc in recolta de mamifere de interes vanatoresc.