f Fonduri vanatoare Brasov
Fonduri vanatoare Brasov

AJVPS Brasov

Fonduri vanatoare Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Fonduri vanatoare Brasov: AJVPS Brasov.

Servicii

    Cateva animale/pasari existente in fondul de vanatoare si perioadele de vanat.


    Becatina comuna


Este cea mai comuna si mai frecvent intalnita dintre becatine, fiind considerata, ca si celelalte becatine, specie de pasaj prin tara noastra.
Becatina comuna se poate vana in perioada 1 septembrie - 28 februarie.
Metoda clasica de vanatoare este la sarite, preferabil cu caine pontator.    Cioara de semanatura

Are penajul negru cu reflexe violacee metalice. Spre deosebire de corb, care este mult mai mare, si spre deosebire de cioara neagra cu care se poate confunda, prezinta "pantaloni" si o portiune de piele nuda la baza ciocului, de culoare deschisa. Este o specie sedentara si eratica, frecvent intalnita in Romania
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 august si 31 iunie.
Panda si apropiatul sunt metodele cele mai obisnuite de vanare. Eficienta se dovedeste insa vanatoarea cu chematori si cu atrape.
 

    Cioara griva

Este o specie sedentara, insa se pare ca in iernile aspre in unele parii ale tarii sosesc exemplare din alte regiuni mai nordice. Se recunoaste dupa culoarea neagra a capului, a gatului, gusii, aripilor, gambelor si cozii, in rest penajul este cenusiu. Ciocul puternic, este si el de culoare neagra, iar ochii au o nuanta brun inchis.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 iunie si 31 martie.
Metodele de vanatoare sunt panda, apropiatul, vanarea cu chematori si atrape.

    Fazanul

Originar din fauna Asiei, fazanul a fost adus in Europa de greci si romani. Mai multe subspecii eliberate in terenurile de vanatoare s-au incrucisat si a rezultat fazanul ce s-a adaptat conditiilor de viata din Romania.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 octombrie si 28 februarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este "la goana", unde gonasii sunt desi si bataile scurte. O alta metoda este vanatoarea cu caini, "la sarite", care poate oferi prin frumusetea ei clipe de neuitat.

    Lisita

Este pasare migratoare, care soseste in februarie-martie si pleaca in octombrie-noiembrie. Multe exemplare se comporta insa ca specii sedentare sau eratice.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 1 septembrie si 31 ianuarie.
Vanarea se face la paza de seara si de dimineata, in imediata apropiere a baltilor. De asemenea, se practica si vanatoarea la goana in stufuri mai rare si nu prea intinse.

 
    Porumbelul gulerat

La noi in tara este o pasare mai putin vanata, spre deosebire de unele tari europene unde deschiderea sezonului declanseaza o adevarata exuberanta.
Pasare migratoare, la noi in tara fiind oaspete de vara, sosind inca de pe la sfarsitul lui februarie, grosul speciei sosind pe la jumatatea lunii martie.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 august si 28 februarie.
Metodele de vanatoare sunt: panda la locurile de trecere inspre zonele de hrana sau dormit, apoi ademenirea masculului cu fluieratoarea.

 
    Potarnichea

Reducerea substantiala a folosirii substantelor chimice in agricultura si reaparitia haturilor si tufarisurilor, ca urmare a procesului de restituire a proprietatilor, a recreat conditiile de refacere a populatiei de potarnichi.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 septembrie si 31 decembrie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este "la sarite" cu caini.

 
    Prepelita

Prepelita ofera placerea primelor vanatori ale sezonului.
Perioada de vanatoare este intre 15 august si 31 decembrie.
Vanatoarea cea mai frumoasa si cu cele mai bune rezultate este cea cu caine pontator.

    Cerbul lopatar

In Romania cerbul lopatar reface drumul spre renaturalizare si adaptare la ecosistemul natural complex, capatand vigoarea si forta necesara supravietuirii.
Perioada de vanatoare pentru masculi - selectie este cuprinsa intre 1 septembrie si 15 decembrie, pentru masculi - trofeu intre 10 octombrie si 1 decembrie iar pentru femele si vitei intre 1 septembrie si 15 februarie.
Vanatoarea cerbului lopatar se face la panda la locurile de boncanit, prin apropiat in locurile frecventate, la goana sau prin apropiere din caruta.


    Capriorul

Disparut candva din padurile de ses si coline, capriorul, cu un potential mai ridicat de inmultire comparativ cu cerbul, se intalneste in Romania din padurile de munte ale Carpatilor pana in luncile raurilor interioare si lunca Dunarii.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre 15 mai si 15 octombrie pentru masculi si intre 1 septembrie si 15 februarie pentru femela.
Metodele de vanatoare cele mai frecvente sunt: la panda, la dibuit, sau la chematoare in perioada de rut. Apropiatul se poate face si din caruta, acolo unde conditiile o permit.


    Mistretul

Vanat rezistent si tenace, acest cavaler in platosa al padurii, poate oferi clipe de vanatoare deosebite si emotii de neuitat.
Perioada de vanatoare este cuprinsa intre
1 august si 15 februarie.
Metodele de vanatoare cele mai folosite sunt goana si panda, iar in perioada in care solul este acoperit cu zapada, dibuitul. De multe ori, alaturi de bataiasi participa si caini manatori, ce dau si mai mult farmec vanatorii la mistret.
 
    
    Iepurele comun

Atat padurea cat si spatiul agricol sunt ocupate de iepure. Cu cat mozaicitatea peisajului este mai mare, nivelul zapezii si durata iernii mai mici, cu atat are conditii mai bune de dezvoltare si inmultire.
Iepurele se poate vana in perioada 1 noiembrie - 31 ianuarie.
Metoda de vanatoare cea mai folosita este goana. Din punct de vedere numeric, iepurele se situeaza pe primul loc in recolta de mamifere de interes vanatoresc.