f Cazare vanatoare Targu Mures
Cazare vanatoare Targu Mures

Fâncel

Cazare vanatoare Targu Mures reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cazare vanatoare Targu Mures: Fâncel.

 Din punct de vedere geografic Casa de vânătoare Fâncel este situată în partea nord-vestică a Carpaţilor Orientali, în bazinul mijlociu-superior al Râului Mureş , pe dreapta tehnică a afluentului acestuia- Valea Gurghiului, pe versanţii Munţilor Gurghiu. 
 
 Administrativ aceasta aparţine comunei Ibăneşti , judeţul Mureş , zonă caracterizată prin preponderenţa suprafeţelor ocupate cu pădure în proporţie de peste 90% şi se caracterizează prin pitorescul pădurilor seculare de fag , brad şi molid , completat de freamătul vănatului carpatin ( urs, cerb, cocoş de munte etc ) şi al peştelui din apele cristaline ale pâraielor de munte.
 
 Casa de vânătoare a fost construită în anul 1870 care a avut probabil iniţial destinaţie administrativă . Destinaţia de casă de vânătoare a fost dată după anul 1989 , odată cu relaxarea politicii în domeniul vânătorii. Dintre modernizări amintim : introducerea apei curente în anul 1995 , dotarea cu baie şi anexe pentru cabanist în anul 2000, dotarea cu încălzire centrală şi tâmplărie termopan în anul 2007 .