f Cazare vanatoare Predeal
Cazare vanatoare Predeal

Cabana Poliştoaca

Cazare vanatoare Predeal reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cazare vanatoare Predeal: Cabana Poliştoaca .

Cabana Poliştoaca se afla în staţiunea climaterica Predeal care se situează la cumpăna apelor dintre bazinele Prahovei si Timişului, în pasul cu acelaşi nume. 
Este oraşul romanesc situat la cea mai mare altitudine (intre 1000 si 1600 m ). Staţiunea Predeal se găseşte la o distantă de 142 km de Bucureşti, pe DN1 la 25 km de Sinaia si la 25 km de Brasov. Clima este specifica zonelor alpine, cu aer puternic ionizat, temperatura medie anuala fiind de 5 grade C. 
Furtunile de zăpada sunt o raritate in aceste locuri dar stratul de zăpada poate atinge câţiva metri si poate dura mai mult de 100 zile ceea ce este ideal pentru sporturile de iarna.
Condiţiile particulare (bioclimatul, aerul curat, concentraţia mare de ozon) împreuna cu facilităţile care se găsesc aici plasează oraşul Predeal printre cele mai importante staţiuni din România. Pe lângă ceea ce oraşul Predeal oferă, reprezintă un punct ideal de plecare pentru excursiile in munţii înconjurători si către numeroase cabane uşor de găsit.
Cabana Poliştoaca (Valea teascului) a fost construită în anul 1994 pe fundaţia unui fost canton. În anii 2002 -2003 s-au pus geamuri termopane şi centrală pe gaz.