f Cazare vanatoare Cugir
Cazare vanatoare Cugir

Cabana Canciu

Cazare vanatoare Cugir reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cazare vanatoare Cugir: Cabana Canciu.

 Pe Raul Mare, la circa 37 km de Cugir, confluenta vailor Carpa si Bosorogu strajuite de varfurile Magura, Tomnatec si Comarnic, au format o „caldare” – zona Canciu. Localizarea favorabila a punctului Canciu – intersectia a patru drumuri forestiere R. Mare, Bosorogu, Carpa si Miras, precum si construirea in apropiere a Barajului Canciu, a dus la aparitia de-a lungul timpului a diferite constructii. Astfel, inainte de construirea drumului forestier Raul Mare ( 1968 ), in zona Canciu exista o puternica activitate de exploatare a lemnului si de transport al acestuia prin plutit salbatic.
Din 1982 s-a inceput construirea barajului de acumulare care a presupus o masiva organizare de santier cu implicatii directe asupra peisajului si a utilitatilor : statie de preparare a betoanelor, baracamente si constructii provizorii, dar si aductiune de apa, linie electrica medie tensiune, drumuri auto deschise tot anul.
 La data actuala, avand in vedere si schimbarile in structura proprietatii, zona Canciu are un mare potential de dezvoltarea turistica prin existenta  Cabanei Canciu si a cantonului silvic, a lacului de acumulare, prin construirea unei baze de odihna si recuperare a S.C. Hidroelectrica , precum si prin concesionarea de catre Primaria Cugir a unor terenuri in vederea construirii de case de vacanta
 Cabana Canciu a fost pusa in functiune in anul 1999, P+M, aria construita 100 mp, fundatie de beton, zidarie de lemn si caramida, invelitoare lemn - sita prelucrata mecanic, finisaje interioare lambriuri si tencuieli, finisaje exterioare lemn - sita solz de dimensiuni mici. 
 Caban Canciu este in stare buna, nu necesita renovari.