f Cazare vanatoare Pitesti-Bascov
Cazare vanatoare Pitesti-Bascov

Cabana Stejeris

Cazare vanatoare Pitesti-Bascov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cazare vanatoare Pitesti-Bascov: Cabana Stejeris.

 Cabana Stejeris se afla la intrarea in statiunea Poiana Brasov, la circa 12 km de orasul medieval (centrul istoric al Brasovului), la o altitudine de aproximativ 1000 m. Cunoscuta ca o statiune climaterica permanenta si de sporturi de iarna, Poiana Brasov se lasa a fi descoperita de viztator ca o oaza de liniste care te face sa te detasezi rapid de mediul cotidian.

 Intinzandu-se pe un platou la baza muntelui Postavaru care face parte din lantul Carpatilor Meridionali, statiunea Poiana Brasov, denumita si Poiana Soarelui, este un model de frumusete.

 Temperatura medie este vara de 20º C si iarna de -3º C. Zapada exista începand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este în medie de 50-60 cm.
Primii fulgi de zapada cad cam spre sfarsitul lui septembrie iar ultimii cam spre sfârsitul lui aprilie. Patura de zapada poate fi garantata începând cu mijlocul lui decembrie si pâna la sfârsitul lui martie. Stratul de zapada are o grosime de aproximativ ~50 cm în Poiana si de aprox. ~100 cm pe munte.
 Cabana a fost construita undeva in jurul anului 1950. In anul 2002 a fost complet renovata: s-a pus gresie si faianta, s-au refacut baile si bucataria, s-au pus ferestre termopan. Incalzitul este asigurat de o centrala cu gaz iar iluminatul se face cu energie electrica.