f Cazare vanatoare Viseu de jos
Cazare vanatoare Viseu de jos

Cazare Viseu de Jos

Cazare vanatoare Viseu de jos reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cazare vanatoare Viseu de jos: Cazare Viseu de Jos.

  Orasul  Viseu de Sus este situat în estul judeţului Maramureş, în sud-estul Depresiunii Maramureşului, între râurile Vişeu şi Vaser, de o parte şi de alta a acestora şi a afluenţilor care pătrund adânc între coastele dealurilor şi munţilor, la 30 km de Pietrosul Rodnei (2.305 m) şi 40 km de Vf. Pop Ivan (1.937 m) din Munţii Maramureşului. Limite  geografice: N - Ucraina, S - comuna Săcel, E - comuna Moisei, V - comunele Vişeu de Jos şi Poienile de sub Munte.  Oraşul Vişeu de Sus, depresiune îngustă, aşezat în zona de trecere de la munţii de origine vulcanică şi sedimentate cutate ai Ţiblesului la cei de încreţire ai Maramureşului şi Rodnei, formaţi din şisturi cristaline. Izvoarele de ape minerale existente chiar în oraş evidenţiază o fostă activitate vulcanică, iar zăcămintele bogate în polimetale de pe Valea Vaserului sunt mărturie a unor vechi erupţii vulcanice.  
  Culoarul Vişeului, principala axă de circulaţie maramureşeană, este mărginit la E de treapta unor munţi de fliş de mică înălţime (1.100-1.200 m) care formează bordura marilor înălţimi ale Munţilor Maramureşului care depăsesc 1.900m (Pop Ivan, Farcău, Mihăilescu). La Vest culoarul este delimitat de culmea Vişeului alungită între Vişeu şi Iza, alcătuită din formaţiuni ale flişului paleogen cutat, dar de mică altitudine (600-700 m). Aproape de vărsarea Vişeului în Tisa, valea se îngustează în defileu. 
Cele două râuri au terase foarte dezvoltate: 1-terasa parc, între râuri unde este aşezat oraşul; 2-terasa poduri, pe dreapta: 35 m înălţime faţă de nivelul râurilor, se continuă până în Vişeu de Jos; 3-terasa Arşiţa, pe stânga, mai înaltă.     
   VISEU este cea mai umeda zona din Maramures. Sant aprox. 140 zile ploioase pe an si aprox 30 zile pe an cand ninge.     Reţeaua hidrografică: Râul Vişeu izvorăşte din Munţii Rodnei, sub pasul Prislop, la 1409 m altitudine. Se formează din izvoarele şi pârâurile Vişeuţ, Fântâna şi Cisla. Are 77 km lungime şi se varsă în Tisa la 330 m altitudine în localitatea Valea Vişeului. Raul Vaser izvorăşte din Munţii Maramureşului; se formează din izvorul Boului şi izvorul Munceii Albi. Are 62 km lungime şi este cel mai important afluent al Vişeului, având un debit mai mare decât acesta      
Cabana Faina a fost data in folosinta la data de 03.07.1905, initial ca sediu de Politie. In prezent are posibilitate de cazare pentru 16 persoane.